Mesleki eğitime desteğimiz devam ediyor

Yapımına 26 Nisan 2013 tarihinde başlanan ve kısa sürede tamamlanarak 2013/2014 Eğitim ve Öğretim yılında hizmete giren Artvin Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin resmi açılışı 20 Kasım 2014 tarihinde yapıldı.

Bu açılışla kurucumuz ve ebedi Başkanımız merhum Ayhan Şahenk’in  çok önem verdiği  Meslek Liseleri projesine yeni bir halka eklenmiş, vakfımız tarafından yaptırılan ve yurdun değişik bölgelerinde hizmet veren meslek liselerinin sayısı 4’e, eğitim kurumlarının sayısı 12’ye çıkmış oldu.

Okulun resmi açılışında;  Artvin Valisi Kemal Cirit, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ,Milletvekilleri, İl Emniyet Müdürü,  İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl Milli Eğitim Müdürü, öğretmenler, öğrenciler, veliler , Doğuş Grubu ve Ayhan Şahenk Vakfı yöneticileri ile çok sayıda  davetli  hazır bulundu.

Törene katılamayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce  tebrik ve teşekkürlerini gönderdikleri telgraflarla ilettiler.

Basın mensupları tarafından ilgi ile takip edilen törende Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Sayın Orhan Erdem, Artvin Valisi Sayın Kemal Cirit yaptığı konuşmalarda  Doğuş Grubunun ve Ayhan Şahenk Vakfı’nın Artvin’e ve Milli Eğitime yaptığı katkılardan övgü ile söz ettiler.  Devlet sektörü, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu işbirliği ile gerçekleştirilen bu çalışmanın yapılacak diğer çalışmalara örnek olması dileğinde bulunularak   kurucumuz merhum Ayhan Şahenk saygı ve rahmetle andılar.

Artvin Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz da  törende yaptığı konuşmada; “ Çağın tüm teknolojik altyapı donanımına sahip olan bu okul, modern bir eğitim kurumu olarak Artvinlilere ve milli eğitime hizmet verecek, gençlerimize meslek edindirecektir. Bu hizmeti hiç tereddüt etmeden ilimize armağan eden hayırseverimiz Doğuş Grubuna ve Ayhan Şahenk’e şükranlarımı sunar, kendisine bir kez daha Allahtan rahmet dilerim “ dedi.

4305  m2  bahçe alanı,1435 m2 kapalı alana sahip  Artvin Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘nde 24 derslik, 6 atölye, kimya ve bilgisayar laboratuvarları, çok amaçlı salon, okul öncesi uygulama sınıfı, kütüphane, rehberlik odası, bireysel görüşme odaları ve  kantin bulunuyor.