Mesleki eğitime katkı

Ayhan Şahenk Vakfı,  mesleki eğitime katkıda bulunmak, eğitimde fırsat eşitliği yaratılmasına yardımcı olmak amacıyla hayata geçirdiği Mesleki Eğitim Projesi’ne 2012 yılında yeni bir halka daha ekledi.

Şanlıurfa’nın Direkli mahallesinde yapımı tamamlanan “ Ayhan Şahenk  Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Kurucumuz merhum Ayhan Şahenk’in gençlerin meslek edinmeleri ve ülkemizde ara eleman ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla 1999 yılında Niğde’de başlattığı Meslek Liseleri projesinin ikinci halkasını oluşturuyor.

2012 yılında tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığı’na teslim edilen Şanlıurfa Ayhan Şahenk Teknik ve Endüstri  Meslek Lisesi, Valilikçe tahsis edilen 32.000 m2 alan üzerinde, 17.800 m2 kapalı alana sahip.

Okulda 24 derslik, 4 atölye, çok amaçlı salon ve 200 yataklı erkek öğrenci yurdu ile 2 adet basketbol sahası bulunuyor.  22.000 m2 açık alanda peyzaj çalışması  yapıldı.

Vakfımızın eğitim alanında gerçekleştirdiği bu çalışması ile Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiği okul sayısı 8’e, öğrenci yurdu sayısı 3’e  çıkmış, yurtlardaki yatak kapasitesi  600’e ulaşmıştır.