Eğitim

Bilgisayar Dağıtım Projesi - Paylaşalım Bilişimle Buluşalım (2006)

Vakfımız 2006 yılında eğitim alanında, Kamu sektörü, Özel Sektör ve Sivil Toplum örgütlerinin işbirliğine örnek sayılabilecek bir büyük projeyi başarı ile gerçekleştirdi ve "Paylaşalım Bilişimle Buluşalım" adıyla başlatılan bu proje kapsamında 60 ildeki 1125 okula 6000 bilgisayar dağıtıldı.

Garanti Bankasının bilgisayarlarını yenileme çalışmaları sonucu kullanılır durumda vakfımıza bağışladığı bilgisayarların Vakfımızın proje önderliğinde, Garanti Teknoloji tarafından altyapıları yenilendi, Microsoft tarafından programları yüklendi. TCDD, belirlenen güzergah dahilinde tüm Türkiye'ye dağıtımını, Habitat Gençlik Derneği ihtiyaç sahibi okullarda temel bilgisayar eğitimi verme görevlerini üstlendi.

Dağıtıma hazır duruma getirilen bilgisayarlar Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte belirlenen ihtiyaç sahibi okullara ulaştırılmak üzere, kuruluşlarının 150.nci yılını kutlayan TCDD tarafından hazırlanan özel trene yüklendi.

Proje, 17.5.2006 tarihinde Haydarpaşa Garında düzenlenen bir basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Basın Toplantısında, Proje ortakları adına Milli Eğitim Bakanı Doç.Dr.Hüseyin Çelik, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Çağlayan Arkan, Habitat Gençlik Başkanı Sezai Hazır ve Vakıf Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan proje ile ilgili ayrıntılı açıklamalar yaptılar.

Basın toplantısının ardından bilgisayarları dağıtmak üzere hazırlanan "Özel Bilişim Treni", Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Filiz Şahenk ve Milli Eğitim Bakanımız tarafından verilen işaretle ilk etabı olan Haydarpaşa – Kars güzergahını gerçekleştirmek üzere hareket etti. Bilgisayarlar, ihtiyaç sahibi okullara dağıtılmak üzere, güzergah üzerinde bulunan istasyonlarda duran özel trenden, o il ve çevre illerden gelen Milli Eğitim Bakanlığı temsilcilerine teslim edildi.

Bu uygulamayı sırasıyla Haydarpaşa – Gaziantep ve Hardarpaşa- İzmir güzergahları takip etti ve 20 gün gibi kısa bir sürede dağıtımı tamamlanan 6000 bilgisayarla, hem ülkemizde eğitimde fırsat eşitliği yaratılmasına destek verildi, hem de kamu sektörü, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu işbiliğine güzel bir örnek oluşturuldu.