c

Eğitim

Ayhan Şahenk Ortaokulu yeni eğitim öğretim yılının açılışına ev sahipliği yaptı

1986 yılında Kurucumuz ve  Onursal Başkanımız merhum Ayhan Şahenk tarafından yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilen ve o tarihten beri ilköğretim öğrencilerine hizmet veren Ayhan Şahenk İlköğretim Okulu, yeni eğitim sisteminde   yapılan değişiklikle ortaokula dönüştürüldü.

Yeni eğitim sistemi ile ortaokula dönüşen okulun, dönüşümden ve kullanımdan kaynaklanan ihtiyaçları vakfımız  tarafından karşılandı. Bu kapsamda ;  okulun elektrik, su, mekanik tüm tesisatları, tuvaletleri, lavaboları  zemin kaplamaları  yenilendi, tadilat ve onarım gerektiren inşaat işleri yapıldı, boyandı,   mobilya ve perde ihtiyaçları karşılandı.

Vakfın okul içinde yaptığı bu çalışmalara paralel olarak, okulun dış cephesinin mantolama ve boya işleri, bahçe düzenlemesi ve asfalt çalışmaları da Zeytinburnu Belediyesi tarafından  yapıldı ve okul yeni eğitim öğretim yılının açılışına yenilenmiş şekliyle yetiştirildi.
Sivil toplum, yerel yönetim ve devlet işbirliği ile gerçekleştirilen bu örnek çalışma sonunda okul yeni amacının  yanı sıra yeni bir imaja da kavuşmuş oldu.

Zeytinburnu Ayhan Şahenk Ortaokulu’nda, 16 Eylül 2012 Pazartesi günü  yapılan yeni eğitim ve öğretim yılı açılış töreninde Zeytinburnu Kaymakamı, Zeytinburnu Belediye Başkanı, İlçe Milli Eğitim Müdürü,  Genel Müdürümüz , Okul Müdürü, öğrenciler, veliler birer konuşma yaptılar. Vakfın ve Belediyenin yaptığı çalışmalardan övgü ile söz ederek  teşekkür ettiler, merhum Ayhan Şahenk’i rahmetle andılar. Törende ayrıca öğrenciler, Bitlis Halk Oyunlarından oluşan bir gösteri sergilediler.

Açılış Törenini  Milli Eğitimin üst düzey yöneticilerinin yanı sıra , çeşitli partilere mensup milletvekilleri, Zeytinburnu’ndaki diğer okulların müdürleri, öğrenciler, öğretmenler, veliler  ve basın mensupları  ilgi ile izlediler.

Bir Bayram kutlaması şeklinde gerçekleşen törenin sona ermesinden sonra, okul müdürü konukları gezdirerek vakfımızın okul içinde gerçekleştirdiği  çalışmalar konusunda bilgilendirdi.

Ders zilinin çalması ile  2012 / 2013 Eğitim ve Öğretim Yılı  başlamış oldu.