Vakfımızın kuruluş amaçlarından biri de, sahip olduğumuz doğal zenginliklerin korunması, geliştirilmesi ve gelecek kuşaklara sağlıklı bir çevre bırakılması  için çalışmalar gerçekleştirmektir. Bu çerçevede yanarak yok olan ormanlarımızın tekrar kazanılması ve erozyon, maden çıkarma vb. nedenlerle çoraklaşan alanların yeşertilmesi için hayata geçirdiğimiz “Ayhan Şahenk Sevgi Ormanları Projesi” çalışmalarımız arasında önemli bir yer tutmaktadır.

Bu proje çerçevesinde yurdun değişik bölgelerinde oluşturulan “Ayhan Şahenk Sevgi Ormanları”nda  550 bin fidan toprakla buluşturulmuş, bakımları üstlenilmiştir.

Marmaris Ayhan Şahenk Sevgi Ormanı

Vakfımızın Sevgi Ormanları Projesi’nin ilk uygulamasıdır. 1996 yılında Marmaris’te çıkan  orman yangınında yanarak yok olan alanların yeşertilmesi için Orman Bakanlığı ve Çekül Vakfı tarafından başlatılan “ 7 Ağaç Ormanları Kampanyası” na Vakfımız 250 bin fidanla katılarak en büyük katılımı gerçekleştirmiş, bu katkımız “ En Büyük Katılım Ödülü” ile ödüllendirilmiştir.

Niğde Ayhan Şahenk Sevgi Ormanı

Niğde’de 80 bin m2 lik çorak alanın ağaçlandırılması ile 2001 yılında oluşturulmuştur. Doğuş Grubu personelinin de birer sevgi fidanıyla katılarak gerçekleştirilen bu ormana toplam 8 bin yetişkin fidan dikilmiştir. Ormanın bakımı sürekli olarak vakfımız tarafından yaptırılmaktadır.

Bodrum Ayhan Şahenk Sevgi Ormanı

2003 yılının temmuz ayında Bodrum’un Konacık mevkiinde yanan 175 hektar orman alanının ağaçlandırılması ve 5 yıl süre ile bakımını üstlenen vakfımız, yanan alanlara 200 bin ağaç dikmiş, alanı tel çitle koruma altına almış ve düzenli olarak bakımını gerçekleştirmiştir.

Bodrum Ayhan Şahenk Sevgi Ormanı’nın ilk fidanları , Aralık 2003’de  Çevre ve Orman Bakanı Sn.Osman Pepe ve Yönetim Kurulu Başkanımız Sn.Filiz Şahenk’in de katıldığı törenle dikilmiştir.

Bu proje, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce 2007 yılında “Uygulanmış Çevre Projesi Yarışması Ödülü” ne layık bulunmuştur.

Beykoz - Karakiraz Ayhan Şahenk Sevgi Ormanı

2007 Yılında Garanti Emeklilik’in katkılarıyla oluşturulan eski Şile yolu üzerinde  Kılıçlı - Karakiraz mevkiinde bulunan 15 hektar alanda ,  yetişkin 20 bin fıstık çamı fidanı dikilerek yeni bir Ayhan Şahenk Sevgi Ormanı oluşturulmuştur.

İstanbul’un Anadolu yakasında gerçekleştirilen bu ormanın bakımı da Vakfımız tarafından yaptırılmaktadır.

Alemdağ Ayhan Şahenk Sevgi Ormanı

Vakfımızın İstanbul’da ikinci sevgi ormanı  2008 yılında gene Anadolu yakasında Alemdağ’da oluşturulmuştur.
15 hektar alanda yetişkin 17 bin fidandan oluşan ormanın bakımı Vakfımız tarafından yaptırılmaktadır.

Silivri Ayhan Şahenk Sevgi Ormanı

İstanbul’un Asya yakasında gerçekleştirilen bu iki ormandan sonra gene İstanbul’da 2012 yılında  bu kez Avrupa yakasında yeni bir sevgi ormanı  oluşturulmuştur.

Silivri’de Orman Bölge Müdürlüğünce Vakfımıza tahsis edilen 11 hektar alan tel çit ile koruma altına alınmış,  11 bin yetişkin fıstık çamı toprakla buluşturularak oluşturulmuştur.Bu ormanın bakımı da sürekli olarak vakfımız tarafından yaptırılmaktadır.

Edirne Meriç Ayhan Şahenk Sevgi Ormanı

2015 yılında Garanti Bankası’nın şartlı bağışı ile 6 hektar alana 20.000 meşe fidanı dikilerek oluşturulmuştur.

Çevre konusundaki diğer çalışmalarımız

Vakfımız tarafından  yaptırılarak ilgili devlet kuruluşlarına devredilen yapıların çevre düzenlemeleri  yine vakfımız tarafından yaptırılmaktadır.

Bu kapsamda Niğde’de yaptırılan Faik Şahenk Anadolu Teknik Lısesi’nin, Niğde Eğitim Hizmet Konutları’nın, Darıca Faik Şahenk Ortaokulu’nun, Niğde Gafur Soylu Polis Karakolu’nun, Şanlıurfa Ayhan Şahenk Çok Programlı Lisesi’nin, Şanlıurfa Ayhan Şahenk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile  İstanbul Maçka Akif Tuncel Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin   çevre düzenlemeleri de vakfımız tarafından yaptırılmıştır.