Çevre

11 BİN SEVGİ FİDANI TOPRAKLA BULUŞTU

Vakfımızın yurdumuzun değişik bölgelerinde çeşitli nedenlerle  orman vasfını kaybetmiş alanları ağaçlandırıp yeniden doğaya ve topluma kazandırarak gelecek kuşaklara sağlıklı bir çevre bırakmak amacıyla oluşturduğu “Ayhan Şahenk Sevgi Ormanları”na bir yenisi daha eklendi.

İstanbul’un Avrupa yakasında, Silivri’de, Orman Bölge Müdürlüğünün vakfımıza tahsis ettiği 11 hektarlık alana 11 bin yetişkin fıstık çamı fidanının 2012 yılında başlatılan dikim çalışmaları 2013 yılı  ocak ayında tamamlandı. Tel çit ile koruma altına alınan orman alanının  Orman Bölge Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında  5 yıl süre ile bakımı da vakfımız tarafından yapılacak.

Silivri’de oluşturulan bu yeni ormanla vakfımızın  Marmaris, Bodrum, Niğde  ve  İstanbul’un  Beykoz ve Alemdağ ilçelerinde oluşturduğu  ormanlardaki ağaç sayısı 550 bini aştı.