Çevre

"Sevgi Ormanları" na Bir Yenisi Daha Eklendi...

"Ayhan Şahenk Sevgi  Ormanları" projesi kapsamında yurdun değişik bölgelerinde 520 bin ağaç diken vakfımız, 17 bin yetişkin fidanı daha toprakla buluşturarak İstanbul'da  ikinci, yurt çapında beşinci  sevgi ormanını  oluşturdu.

İstanbul Alemdağ'da Kanlıca Orman Müdürlüğü'nün sorumluluk bölgesindeki 15 hektarlık alanda  26 Ocak 2008 Cumartesi günü gerçekleştirilen ağaç dikim törenine Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Filiz Şahenk, vakıf  çalışanları, Doğuş Grubu personeli ve aileleri katıldılar.

Gelecek kuşaklara sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla  gerçekleştirilen proje çerçevesinde daha önce de Marmaris ve Bodrum'da yanarak yok olan  orman alanları ile Niğde'de ve İstanbul'da  çeşitli nedenlerle orman vasfını kaybetmiş  alanlar vakfımız tarafından ağaçlandırıldı.

Marmaris'te 7 Ağaç Ormanları Kampanyasında diktiği 250 bin fidanla "En Yüksek Katılım Ödülü"ne layık  görülen Ayhan Şahenk Vakfı, Bodrum'da yanan 175 hektar orman alanına diktiği 200 bin fidanla oluşturduğu Sevgi Ormanı nedeniyle de Vakıflar  Genel Müdürlüğünün düzenlediği uygulanmış  proje yarışmasında 2007 Yılı Çevre Ödülünü kazanmıştı.