Çevre

Beykoz - Karakiraz'da Ayhan Şahenk Sevgi Ormanı yeşeriyor

Dünyamızın karşı karşıya bulunduğu küresel ısınma karşısında alınabilecek önlemlerden birisi hatta en önemlisi ağaçlandırma çalışmaları. Her geçen gün azalan, hoyratça katledilen ormanlarımızın korunması ve daha fazla ağaç dikilmesi gerekiyor.

Türkiye'nin sahip olduğu doğal zenginliklerin korunması, geliştirilmesi ve gelecek kuşaklara aktarılması yolunda çalışmalarını sürdüren Ayhan Şahenk Vakfı, bugüne kadar Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde 500.000 ağaç dikerek Marmaris, Bodrum ve Niğde'de oluşturduğu Ayhan Şahenk Sevgi Ormanlarına şimdi de Kanlıca Ayhan Şahenk Sevgi Ormanı'nı ekledi.Garanti Emeklilik'in katkılarıyla oluşturulan Kanlıca Ayhan Şahenk Sevgi Ormanı 15 hektarlık bir alanı yeşillendirecek.

Kanlıca Ayhan Şahenk Sevgi Ormanı'na 5 yaşında yetişkin 20.000 fıstık çamı fidanı dikimi 1 Aralık 2007 Cumartesi günü Eski Şile Yolu üzerinde Kılıçlı-Karakiraz arasında bulunan 15 hektar alanda gerçekleştirildi. Dikilen fidanların bakımı ise 5 yıl süre ile Ayhan Şahenk Vakfı tarafından yapılacak.

Doğanın korunması ve yeşertilmesi yolunda son derece başarılı ve titiz çalışmalar yapan Ayhan Şahenk Vakfı, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün 2007  Çevre Yılı nedeniyle düzenlediği "Vakıfların Uygulanmış Çevre Projesi Yarışması" ödülüne layık bulunmuştu. 1996 yılından bugüne Marmaris, Bodrum ve Niğde'de 500.000 ağaç dikimi gerçekleştiren Ayhan Şahenk Vakfı, Kanlıca Ayhan Şahenk Sevgi Ormanı ile çevreye olan duyarlığını bir kez daha göstermiş oluyor.

www.garantiemeklilik.com.tr