c

Eğitim

Şanlıurfa'ya ikinci eğitim kompleksi

Ülkemizin Ankara, İstanbul ve İzmir'den sonra en çok öğrenci nüfusuna sahip ili olan Şanlıurfa'ya ikinci bir eğitim kompleksinin yapımı için start verildi.

24 derslikli bir Endüstri Meslek Lisesi, 2 adet çok amaçlı atölye binası, 200 yataklı öğrenci yurdu, konferans salonu, çok amaçlı kapalı spor salonu ve 2 basketbol sahasından oluşacak olan kompleks, Şanlıurfa Merkez Süleymaniye mahallesinde valilikçe tahsis edilen arsa üzerine inşa edilecek ve Doğuş Holding ile  Ayhan Şahenk Vakfı'nın  işbirliğiyle gerçekleştirilecek.

2012/2013 Eğitim öğretim yılından önce tamamlanarak Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilmesi planlanan  kompleksin yapım protokolü 20 Şubat 2012 tarihinde  İstanbul'da imzalandı.

İmza törenine, Ayhan Şahenk Vakfı Mütevelli Kurulu Başkanı  Ferit Şahenk, Şanlıurfa Milletvekili  Zeynep Karahan Uslu, Doğuş Holding CEO'su Hüsnü Akhan, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Bahri Tiryaki, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Vakıf Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan ve Doğuş Holding yöneticileri katıldılar.

Şanlıurfa Milletvekili Uslu imza törende yaptığı konuşmada,  hemşerileri adına Şanlıurfa'ya yaptıkları katkılardan dolayı  Sayın Ferit Şahenk'e teşekkürlerini ifade ederek “Artık Türkiye'de her katkının sadece devletten beklendiği dönem geride kalmıştır. Sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden önder kuruluşların katkısı bu ülkenin gücüne güç katıyor” dedi.

Doğuş Grubu CEO' su Hüsnü Akhan da Vakfımızın Kurucusu ve Onursal Başkanı merhum Ayhan Şahenk'in “ Yatırımların en büyüğü insana yapılandır “ sözünü hatırlatarak, Ayhan Şahenk Vakfı işbiriliğiyle ülkemize ve  Şanlıurfa'ya modern donanımlı yeni bir eğitim kurumu daha kazandırmaktan dolayı sonsuz gurur duyduklarını dile getirdi.

Ayhan Şahenk Vakfı, Doğuş Holding'in yaptığı bağışla Şanlıurfa'da geçtiğimiz yıl da bir eğitim kompleksinin yapımını kısa sürede tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığı'na devretmiş, okul 2011/2012 Eğitim Öğretim Yılı'nda  eğitimin hizmetine girmişti.

Eğitim kompleksi, 24 derslikli çok programlı lise ile 200 yataklı kız öğrenci yurdundan oluşuyor.