Kültür

Kütüphane Binası Niğde Belediye'sine Bağışlandı.

Vakfımız tarafından Niğde Belediyesinin tahsis ettiği arsa üzerine yaptırılan ve 2003 yılından beri Niğde Üniversitesi'nin kullanımında bulunan "Sabiha Şahenk Kütüphanesi " Niğde halkına hizmet vermek üzere Niğde Belediyesine bağışlandı.

Niğde Üniversitesi Rektörlüğünün Kütüphanenin Üniversiteye uzak olması, öğrencilerin yeteri kadar yararlanamadığı için beklenen verimin alınamaması ve Üniversitenin merkez yerleşkesi içinde yeni yaptırdıkları kütüphane binasına "Sabiha Şahenk" adını vermiş olmaları nedeniyle vakfımıza devretme talepleri vakfımızca da uygun bulundu ve Vakfımız, Niğde Belediyesi ve Niğde Üniversitesince imzalanan protokolle bina, Niğde halkına hizmet vermek üzere Niğde Belediyesine devredildi.

Taraflarca imzalanan Protokolü Niğde Valisi Sayın Alim Barut'un da onaylanmasının ardından gelişmeler, düzenlenen bir basın toplantısı ile Basın mensupları ile paylaşıldı.

Vakfımız  tarafından  yaptırılarak  şartsız olarak  Niğde belediyesine devredilen 1950 m2 kapalı  alana sahip modern bina, kentin ihtiyaçları doğrultusunda artık Belediye tarafından belirlenecek alanda Niğde halkına hizmet verecek.

Sabiha Şahenk adı ise Niğde Üniversitesi tarafından merkez yerleşkeleri içinde yapılan yeni kütüphanede yaşayacak.