Ana Sayfa

Kültür

   
 

Sabiha Şahenk Kütüphanesi Üniversiteye Devredildi

Ayhan Şahenk Vakfı'nın Kültür alanında gerçekleştirdiği önemli çalışmalardan biri olan Niğde Sabiha Şahenk Kütüphanesi, 2000 yılı Kasım ayında Kültür Bakanlığı'na devredilmişti.

2000 m2 kapalı alana sahip olan, okuma, araştırma, dinlenme mekanları, çok amaçlı salonu, sergi salonu bulunan ve elektronik kütüphane teknolojisi ile donatılmış ülkemizin örnek kütüphanelerinden biri olan Sabiha Şahenk Kütüphanesi, Bakanlığın yeteri sayıda ve nitelikte eleman görevlendirememesi ve işletme masraflarını karşılayamaması nedeniyle, geçen süre içinde beklenen hizmeti veremediği için Niğde Üniversitesi'ne devredildi.

4 Haziran 2003 tarihinde yapılan devir törenine Niğde Valisi, Niğde Üniversitesi Rektörü, Şahenk Ailesi, Doğuş Grubunun üst düzey yöneticileri, öğrenciler ile ulusal ve yerel basından çok sayıda basın mensubu ve sanatçı katıldı.

Törende Vakıf yöneticileri, Sabiha Şahenk Kütüphanesi'nin mevcut olanakları dikkate alınarak bir kültür merkezi olarak hizmet vermesinin arzu edildiğini, yalnızca üniversite mensupları ve öğrencilerine değil tüm Niğdelilere kapılarını açarak Halk Kütüphanesi olma özelliğini koruması gerektiğini dile getirdiler.

Niğde Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. H. Ferhat Ecer yaptığı konuşmada, Kütüphane'nin gerçekleştirilecek etkinliklerle Niğde'nin eğitim, kültür, sanat ve sosyal yaşamına önemli katkılar sağlayacağını ve en iyi bir şekilde korunacağını açıkladı.

Niğde Valisi Gündüz Beder de, Sayın Ayhan Şahenk'in ve kurduğu vakfın Ülkemize ve memleketi Niğde'ye yaptığı hizmetlerden övgü ile söz ederek teşekkür etti.

Tören, yapılan konuşmalardan sonra ünlü piyano sanatçımız Fazıl Say'ın verdiği konser ve öğrencilerle yaptığı söyleşiyle sona erdi.