Bayram Armağanları Sevindirdi

Ayhan Şahenk Vakfı, Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Milli Eğitim Müdürlüğütarafından belirlenen maddi olanakları yetersiz 750 öğrenciyi sevindirdi.

Vakfın geleneksel sosyal yardım uygulamaları çerçevesinde;  Niğde’deki ilköğretim okullarında eğitim gören Merkezde 250, Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik ve Ulukışla  ilçelerinde 100’er öğrenci olmak üzere toplam  750 öğrencinin bayram armağanları,  düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlama  programının ardından  dağıtıldı.

26 Ekim 2010 salı günü saat : 13.30’da Niğde Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda Cumhuriyet Bayramı coşkusunun yaşandığı törende; Niğde Valisi Alim Barut, Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan birer konuşma yaptılar.

Atatük konulu video gösterimi,  animasyonlar, kukla ve karagöz oyunları davetliler ve öğrenciler tarafından ilgi ile izlendi. Niğde Anadolu Ticaret Lisesi Halk Oyunları Topluluğunun Niğde yöresi oyunlarını başarı ile sergilemelerinden sonra  bayram armağanları sahiplerine dağıtıldı.

Bayram armağanları, okul çantalarına yerleştirilen ve öğrencilerin beden ölçülerine göre hazırlanan, kazak-mont-bot-pantolon-çorap-iç çamaşırı-diş macunu ve diş fırçası gibi temizlik malzemelerinden oluşuyor.