Sosyal Yardımlar

Ramazan ayında geleneksel yardımlar...

Ayhan Şahenk Vakfı'nın her yıl geleneksel olarak ramazandan önce ve ramazan süresince yaptığı sosyal yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına başlandı.

Kuru Gıda Yardımı

Niğde Valiliği ile işbirliği yapılarak titiz bir araştırma sonucu muhtaç durumda oldukları tespit edilen 1500 aileye kahvaltılık ve çeşitli kuru gıdalardan oluşan iftar paketleri, ramazan ayının başlamasından on gün önce ulaştırıldı.

Öğrencilere Giyim Yardımı

Milli Eğitim Müdürlükleri ile işbirliği içinde belirlenen 500 dar gelirli öğrenciye dağıtılmak üzere beden ve ayakkabı numaralarına göre hazırlanan ve mont, kazak, pantolon, bot ve çoraptan oluşan giyim eşyaları yanlarına defter, çikolata, şampuan, meyve suyu da eklenerek okul çantası olarak da kullanılabilecek çantalar içine yerleştirildi ve Niğde'ye gönderildi.

Merkezden ve köylerden gelen 500 öğrencinin giyim yardımları Niğde Valisi Refik Arslan Öztürk, Yönetim Kurulu Başkanımız Filiz Şahenk, İl Milli Eğitim Müdürü, öğretmenler ve öğrenci velilerinin katıldığı törenle Niğde Üniversitesi Konferans Salonu'nda dağıtıldı.

Törende bir öğrenci Kurucumuz ve Onursal Başkanımız Ayhan Şahenk'in vefatı nedeniyle hazırladığı şiiri okudu, diğeri yaptığı yardımlardan dolayı vakıf'a teşekkür etti. Niğde Valisi Refik Arslan Öztürk de Ayhan Şahenk ‘in Niğde için yaptıklarını , örnek kişiliğinden nasıl etkilendiklerini anlattı.

Törende ayrıca öğrencilerin Onursal Başkanımız Ayhan Şahenk'i daha iyi tanıyabilmeleri için Vakıf tarafından hazırlattırılan bir video gösterisi sunuldu.

Yapılan konuşmalar ve video gösterisinden sonra hazırlanan çantalar öğrencilere dağıtıldı.

İkinci El Giyecek Yardımı

Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen bir uygulama ile Niğde'nin Kömürcü ve Pınarbaşı köylerinde yetişkinlere ve çocuklara ikinci el giyecek dağıtıldı.

Evlerde ihtiyaç fazlası olarak bulunan ve kullanılmadığı için dağıtılmak üzere vakfa gönderilen giyecekler, vakıftan eklenen kullanılmamış giyeceklerle birlikte iki köyde 500 yoksul vatandaşımıza ulaştırıldı.

İftar Sofrası

Her yıl günde ortalama 2500 kişinin konuk olduğu bu yılki İftar Sofrası'na ilk gün Niğde Valisi Refik Arslan Öztürk, Niğde Belediye Başkanı Mümin İnan ve Yönetim Kurulu Başkanımız Filiz Şahenk de konuk oldular.

Son derece sağlıklı koşullarda uzman bir ekip tarafından hazırlanan yemekler her gün 12.00 – 13.00 saatleri arasında iftarlarını aileleriyle birlikte evlerinde açmak için gelenlere de veriliyor.

Ramazan ayı boyunca hergün devam edecek bu uygulama ile 75 – 80 bin kişiye iftar yemeği verilmiş olacak.

Bilgisayar Yardımı

Vakfımıza Okul Müdürlükleri tarafından yapılan başvurular Milli Eğitim Müdürlükleri ile birlikte değerlendirildi ve değerlendirilme sonucu uygun bulunan dört ilköğretim okuluna birer bilgisayar ve birer yazıcı Garanti Teknoloji desteği ile işler durumda ve tutanakla teslim edildi.

Bu uygulama ile öğrenciler ilk kez bilgisayarla tanışma fırsatı buldular.